Hoewel het aantal woninginbraken in Nederland is gedaald tijdens de coronacrisis, signaleert Aon dat er steeds vaker wordt ingebroken in bijgebouwen zoals schuren en garages. Een zorgelijke situatie volgens de intermediair, omdat dit soort inbraken niet altijd standaard onder de inboedelverzekering vallen.

Aon inbraak

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal inbraken in boxen, schuurtjes en garages sinds het begin van de crisis maandelijks hoger was dan in 2019. Ongeveer elke maand waren er 1.100 van dit type inbraken, terwijl dit in heel 2019 slechts een maand zo hoog lag.

E-bikes en duur gereedschap

Doordat veel mensen vanwege de coronacrisis thuiswerken, wordt er minder ingebroken. De aandacht van inbrekers lijkt daarom te verschuiven naar bijgebouwen. Deze zouden minder goed beveiligd zijn, maar wel vaak waardevolle spullen bevatten, zoals elektrische fietsen of duur gereedschap.

Inboedelverzekering checken

Een inbraak in de schuur of garage zou echter niet altijd standaard in de inboedelverzekering zitten. Aon waarschuwt hiervoor en raadt consumenten dan ook aan om dit goed na te gaan.