0570 68 68 68
Mr. H.F. de Boerlaan 32 - Deventer
info@helderdeventer.nl

Heb je een deskundig, kwalitatief en objectief taxatierapport nodig?

Ik wil mijn woning laten taxeren.

Ga je verbouwen of verhuizen naar een nieuwe woning? Of wil je graag een financiering / hypotheek aanvragen bij de bank? Een taxatierapport geeft een goed beeld van de (markt)waarde en alle bijzonderheden van je woning. De erkende taxateurs van Helder Makelaars Deventer taxeren jouw woning huis snel en deskundig, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat staat er in een taxatierapport?

Een taxatierapport gaat verder dan een waardebepaling van een woning. Als makelaar in Deventer kijken wij bij het opstellen van een taxatierapport namelijk verder dan alleen de waarde van het huis of appartement. Ook de onderhoudsstaat van de woning, de ontwikkelingen in de omgeving, eventuele juridische aspecten en de duurzaamheid van de woning nemen wij op in het taxatierapport. Zo krijg je een compleet beeld waar je vervolgstappen mee kunt zetten.

Wanneer laat je een woning taxeren?

Een taxatierapport is in verschillende situaties noodzakelijk. Natuurlijk wil je weten wat de waarde van jouw toekomstige woning of jouw verbouwde huis is. Daarnaast is er een taxatierapport benodigd wanneer je een hypotheek oversluit of renteverlaging aanvraagt. Maar ook wanneer je gaat scheiden, een boedelverdeling maakt of bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde kun je je huis laten taxeren door Helder Makelaars Deventer. Benieuwd of jij kan besparen? Maak dan een afspraak met één van onze financieel adviseurs.

Stappenplan

Vooraf:

Om een taxatierapport te kunnen opmaken hebben een taxatieopdracht nodig. Klik hier om de opdracht in te voeren. Verder hebben wij vooraf diverse documenten nodig, zoals het eigendomsbewijs en het definitieve energielabel van de woning. Mocht het om een verbouwing gaan, dan hebben wij een verbouwingsspecificatie nodig. Bij appartementen hebben wij ook de splitsingsakte en de stukken van Vereniging van Eigenaren nodig. Als taxateur vragen wij zelf het bestemmingsplan, de bodeminformatie en overige informatie op die van belang zijn.

De opname.

Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, zodat we de woning kunnen opnemen. De afspraak neemt ongeveer een halfuur tot één uur in beslag. De woning wordt opgenomen door een van onze taxateurs. De taxateur zal een aantal vragen stellen over de woning om zoveel mogelijk informatie te winnen. Tevens zal de taxateur foto’s maken van diverse verblijfsruimtes om het rapport compleet te maken en de woning, inclusief eventuele bijgebouwen, in te meten volgens de branche brede Meetinstructie NEN 2580.

Het taxatierapport.

Het taxatierapport wordt verder uitgewerkt op kantoor. Mocht het om een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatie gaan dan zal deze eerst gevalideerd worden door het NWWI. Zodra de validatie heeft plaatsgevonden, dan ontvang je het definitieve taxatierapport. Tot slot zal de afhandeling en facturatie worden afgewikkeld.

Ons tarief.

Heeft de taxatie als doel het verkrijgen van een financiering? Dan is het factuur mogelijk fiscaal aftrekbaar.

De kosten voor een standaard gevalideerd taxatierapport bedragen € 850,-. Dit tarief is inclusief alle kosten zoals kadastrale recherche, het opvragen van het bestemmingsplan en de validatiekosten van het NWWI à €48,34.

Wanneer u reeds in bezit bent van een bouwkundige opnamestaat* van het getaxeerde dan bedraagt de totaalprijs €650,- inclusief alle bovengenoemde kosten.

Indien wij een appartement of extra marktwaarden taxeren, kost dit extra tijd. Hiervoor rekenen wij een toeslag:
-Toeslag taxatierapport met verbouwing € 75,-
-Toeslag appartement, erfpacht € 75,-
-Toeslag spoedtaxatie € 75,-

Bijzondere objecten of bij specifieke situaties is het tarief nader te bepalen.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.  Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.

*Met ingang van 1 oktober 2021 is het nieuwe taxatie model Taxatierapport Woonruimte 2021 verplicht. In het nieuwe taxatiemodel is het bouwkundige deel aangepast met als doel om de woningkoper en hypotheekverstrekker een duidelijk beeld te geven van de bouwkundige staat van de woning. Dit wordt gedaan door middel van een Bouwkundige Opnamestaat.  Hierin wordt de algemene conditie van de buitenzijde en binnenzijde van een woning vermeld. De Bouwkundige Opnamestaat geeft ook een kostenindicatie voor noodzakelijke herstelwerkzaamheden. Het taxatierapport met bouwkundige opnamestaat moet een goed beeld geven over welke onderhoudskosten de woningeigenaar binnen 5 jaar kan verwachten.

Aanvraagformulier / Opdracht taxatie

8,9

uit 10+ beoordelingen