0570 68 68 68
Mr. H.F. de Boerlaan 32 - Deventer
info@helderdeventer.nl

Taxateur Deventer - Voor een een deskundig, kwalitatief en objectief taxatierapport

Ik wil mijn woning in Deventer laten taxeren

Ga je verbouwen of verhuizen naar een nieuwe woning? Of wil je graag een financiering / hypotheek aanvragen bij de bank? Een taxatierapport geeft een goed beeld van de (markt)waarde en alle bijzonderheden van je woning.

De erkende taxateurs van Helder Makelaars Deventer taxeren jouw woning huis snel en deskundig, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat staat er in een taxatierapport?

Een taxatierapport gaat verder dan een waardebepaling van een woning. Als makelaar en taxateur in Deventer kijken wij bij het opstellen van een taxatierapport namelijk verder dan alleen de waarde van het huis of appartement.

Ook de onderhoudsstaat van de woning, de ontwikkelingen in de omgeving, eventuele juridische aspecten en de duurzaamheid van de woning nemen wij op in het taxatierapport. Zo krijg je een compleet beeld waar je vervolgstappen mee kunt zetten.

Wanneer laat je een woning taxeren?

Een taxatierapport is in verschillende situaties noodzakelijk. Natuurlijk wil je weten wat de waarde van jouw toekomstige woning of jouw verbouwde huis is. Daarnaast is er een taxatierapport benodigd wanneer je een hypotheek oversluit of renteverlaging aanvraagt.

Maar ook wanneer je gaat scheiden, een boedelverdeling maakt of bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde kun je je huis laten taxeren door Helder Makelaars Deventer. Benieuwd of jij kan besparen? Maak dan een afspraak met één van onze financieel adviseurs.

Het stappenplan van onze taxateur in Deventer

Vooraf:

Om een taxatierapport te kunnen opmaken hebben een taxatieopdracht nodig. Klik hier om de opdracht in te voeren. Verder hebben wij vooraf diverse documenten nodig, zoals het eigendomsbewijs en het definitieve energielabel van de woning.

Mocht het om een verbouwing gaan, dan hebben wij een verbouwingsspecificatie nodig. Bij appartementen hebben wij ook de splitsingsakte en de stukken van Vereniging van Eigenaren nodig. Als taxateur vragen wij zelf het bestemmingsplan, de bodeminformatie en overige informatie op die van belang zijn.

De opname.

Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, zodat we de woning kunnen opnemen. De afspraak neemt ongeveer een halfuur tot één uur in beslag. De woning wordt opgenomen door een van onze taxateurs.

De taxateur zal een aantal vragen stellen over de woning om zoveel mogelijk informatie te winnen. Tevens zal de taxateur foto’s maken van diverse verblijfsruimtes om het rapport compleet te maken en de woning, inclusief eventuele bijgebouwen, in te meten volgens de branche brede Meetinstructie NEN 2580.

Het taxatierapport.

Het taxatierapport wordt verder uitgewerkt op kantoor. Mocht het om een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatie gaan dan zal deze eerst gevalideerd worden door het NWWI. Zodra de validatie heeft plaatsgevonden, dan ontvang je het definitieve taxatierapport. Tot slot zal de afhandeling en facturatie worden afgewikkeld.

Wat kan je met een taxatierapport?

Bij Helder Deventer begrijpen we de waarde van een taxatierapport bij vastgoedtransacties. In dit rapport wordt de actuele waarde van een woning bepaald op basis van uitgebreide informatie. Maar waarom is dit rapport zo belangrijk?

  • Hypotheekaanvraag: Het taxatierapport is van cruciaal belang bij het aanvragen van een hypotheek. Je maximale hypotheekbedrag is namelijk gebaseerd op zowel je inkomen als de marktwaarde van je woning.

Bij Helder Deventer bieden we deskundige taxaties om de marktwaarde van je woning nauwkeurig vast te stellen. Dit rapport is een essentieel hulpmiddel om jouw financiële plannen te realiseren.

Is een Taxatierapport verplicht?

Bij Helder Deventer begrijpen we het belang van duidelijke informatie bij vastgoedtransacties. In de meeste gevallen is een taxatie vereist wanneer je een huis koopt, met uitzondering van nieuwbouwwoningen. Dit is om verschillende redenen van essentieel belang:

  • Bankvereisten: Banken willen weten of de investering in vastgoed verstandig is voordat ze geld lenen. Een taxatierapport biedt hen de nodige zekerheid.
  • Bescherming voor jou: Een taxatierapport biedt jou als koper of verkoper bescherming. Het geeft een objectieve waarde-inschatting van het vastgoed, voorkomt over- of onderwaardering, en biedt waardevolle inzichten.

Bij Helder Deventer staan ervaren taxateurs klaar om je te helpen bij het verkrijgen van een nauwkeurig taxatierapport. Het is een verstandige stap in elke vastgoedtransactie. Ontdek hoe we je kunnen ondersteunen op onze taxatiepagina.

Aanvraagformulier / Opdracht taxatie

Ons tarief.

Heeft de woning taxatie in Deventer als doel het verkrijgen van een financiering? Dan is het factuur mogelijk fiscaal aftrekbaar.

De kosten voor een standaard gevalideerd taxatierapport bedragen € 850,-. Dit tarief is inclusief alle kosten zoals kadastrale recherche, het opvragen van het bestemmingsplan en de validatiekosten van het NWWI à €48,34.

Wanneer u reeds in bezit bent van een bouwkundige opnamestaat* van het getaxeerde dan bedraagt de totaalprijs €650,- inclusief alle bovengenoemde kosten.

Indien wij een appartement of extra marktwaarden taxeren, kost dit extra tijd. Hiervoor rekenen wij een toeslag:
-Toeslag taxatierapport met verbouwing € 75,-
-Toeslag appartement, erfpacht € 75,-
-Toeslag spoedtaxatie € 75,-

Bijzondere objecten of bij specifieke situaties is het tarief nader te bepalen.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.  Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.

*Met ingang van 1 oktober 2021 is het nieuwe taxatie model Taxatierapport Woonruimte 2021 verplicht. In het nieuwe taxatiemodel is het bouwkundige deel aangepast met als doel om de woningkoper en hypotheekverstrekker een duidelijk beeld te geven van de bouwkundige staat van de woning. Dit wordt gedaan door middel van een Bouwkundige Opnamestaat.

Hierin wordt de algemene conditie van de buitenzijde en binnenzijde van een woning vermeld. De Bouwkundige Opnamestaat geeft ook een kostenindicatie voor noodzakelijke herstelwerkzaamheden. Het taxatierapport met bouwkundige opnamestaat moet een goed beeld geven over welke onderhoudskosten de woningeigenaar binnen 5 jaar kan verwachten.

Aanvraagformulier / Opdracht taxatie

8,9

uit 10+ beoordelingen

Taxateur in Deventer inschakelen; waarom zou je dat doen?

Heeft het zin om je huis opnieuw te laten taxeren? Zeker! Als huizenbezitter is het zeker de moeite waard om je woning opnieuw te laten taxeren. Vooral nu de huizenprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen, kan de waarde van jouw woning flink hoger liggen dan bij de vorige taxatie in Deventer.

Door deze stijging kan het interessant zijn om dit nieuwe taxatierapport te overleggen met je  hypotheekverstrekker. Het hebben van een actueel taxatierapport kan ook nuttig zijn bij de verkoop van je huis. De potentiële koper zal de waarde van je huis willen weten voordat hij een koopovereenkomst sluit en een taxatierapport kan.

Hierdoor kan jouw renteopslag wellicht verlaagd worden. Bij Helder kun je terecht voor een professionele taxatie in Deventer. Wij zorgen ervoor dat je een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport ontvangt, waarmee je vol vertrouwen naar je geldverstrekker kunt stappen.

Wie kan mijn huis in Deventer taxeren?

Als je op zoek bent naar een gecertificeerde taxateur voor je huis in Deventer, dan zit je helemaal goed bij Helder. Wanneer schakel je de hulp van Helder in voor het taxateren? Wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt kopen en een hypotheek aanvraagt, want dan is een taxatie vereist.

Onze taxateurs bij Helder bepalen de marktwaarde van jouw woning en houden daarbij rekening met de regio waarin je woont. We zijn trots op onze service en we willen graag behulpzaam zijn bij het regelen van de taxatie van jouw woning in Deventer.

Waaraan moet een taxatierapport voldoen?

Bij Helder Deventer begrijpen we dat een taxatierapport van hoge kwaliteit essentieel is bij vastgoedtransacties. Zo’n rapport moet aan specifieke normen voldoen:

  • Waarde en staat van onderhoud: In het taxatierapport wordt niet alleen de waarde van de woning vermeld, maar ook de staat van onderhoud ervan. Dit is van cruciaal belang bij vastgoedfinanciering.
  • NHG-normen: Het rapport moet voldoen aan de geldende regels van NHG (Nationale Hypotheek Garantie), die de basis vormen voor betrouwbare taxaties.
  • NVM-voorwaarden: Het taxatierapport moet ook voldoen aan de meest recente voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), om te zorgen voor conformiteit met de normen en praktijken binnen de vastgoedsector.

Bij Helder Deventer streven onze ervaren taxateurs ernaar om taxatierapporten te leveren die aan al deze eisen voldoen. Dit zorgt voor nauwkeurige, betrouwbare informatie die van belang is bij vastgoedtransacties.

Geldigheidstermijn van een taxatierapport bij Helder Deventer

Bij Helder Deventer begrijpen we het belang van actuele informatie bij hypotheekaanvragen. Het is goed om te weten dat de meeste geldverstrekkers een geldigheidstermijn hanteren voor taxatierapporten:

  • Standaardtermijn: De meeste geldverstrekkers accepteren taxatierapporten met een geldigheid van 6 maanden. Dit betekent dat het rapport niet ouder mag zijn dan 6 maanden op het moment van hypotheekaanvraag.
  • Sommige geldverstrekkers: Sommige geldverstrekkers hanteren een kortere termijn van 3 maanden. Het is belangrijk om te weten welke termijn jouw geldverstrekker hanteert.

Bij Helder Deventer houden we rekening met deze geldigheidstermijnen en zorgen we ervoor dat onze taxatierapporten voldoen aan de eisen van geldverstrekkers. Dit helpt je bij een soepele hypotheekaanvraag en zorgt ervoor dat je altijd beschikt over recente en relevante informatie.

Aanvraagformulier / Opdracht taxatie