0570 68 68 68
Mr. H.F. de Boerlaan 32 - Deventer
info@helderdeventer.nl

Hypotheekvormen

Ingewikkelde hypotheken worden eenvoudig met hypotheekadvies op maat

Geldverstrekkers zijn over het algemeen heel creatief in het bedenken van nieuwe hypotheekvormen. Daardoor lijkt het al gauw dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In werkelijkheid zijn veel van die hypotheken allemaal familie van elkaar. De verschillen zitten voornamelijk in de details. Dit kan te maken hebben met het rentepercentage dat wordt aangeboden, maar kan ook te maken hebben met de mogelijkheid om extra af te lossen in de toekomst of het gemak waarmee je in de toekomst jouw hypotheek kunt laten aanpassen. Dat maakt kiezen ingewikkeld. Met een hypotheekadvies op maat helpen wij u met het maken van de juiste keuze voor uw hypotheek.

Persoonlijk en concreet

Je durft te dromen. En je maakt plannen.

Bijvoorbeeld met betrekking tot jouw woonsituatie,  jouw bedrijf of kinderen. Maar boven alles wilt je de realiteit niet uit het oog verliezen. Lusten en lasten moeten in evenwicht blijven. Daar komen wij in beeld en zorgen voor een passende oplossing.

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek los je niets af. Je betaalt alleen rente over de hypotheeksom. Vooral geschikt als je prijs stelt op maximale belastingaftrek en/of lage maandlasten.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaal je maandelijks een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel waarmee de hypotheek wordt afgelost.

Lineaire hypotheek

Je lost altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden.

Groene hypotheek

Deze hypotheek sluit je af als je een milieuvriendelijke woning koopt of bouwt. Over het ‘groene deel’ van de hypotheek betaal je 1 tot 2% minder rente dan de marktrente.