Wist u dat…

  • 32% van de Nederlanders maandelijks een vast bedrag spaart?
  • 22% belegt in beleggingsfondsen?
  • er halverwege 2015 in totaal 345 miljard euro op alle Nederlandse spaarrekeningen stond?
  • dit een recordbedrag was?

HOE GAAT U ÚW DROMEN REALISEREN?

Een wereldreis, nieuwe auto of verbouwing: het zijn mooie dromen, maar ze kosten vaak veel geld. Toch zijn uw dromen misschien dichterbij dan u denkt. Hoe maakt u ze financieel haalbaar?

Een parachutesprong maken. Op roadtrip met de familie door Amerika. Of misschien wel een eigen huisje in Spanje. Spectaculair of niet, ook u heeft er ongetwijfeld één: een bucketlist. Denkt u: niet realistisch? Natuurlijk, het waarmaken van dromen kost geld, en vaak ook tijd. Toch kunt u door op tijd en gericht geld opzij te zetten, uw wensen misschien wel eerder van uw lijstje strepen dan u denkt.

WAT IS WIJSHEID? 

Maar hoe doet u dat nu slim, dat opzij zetten van uw geld? Sparen is veilig, maar levert vandaag de dag weinig op. Sterker nog: u lijdt momenteel zelfs verlies op uw spaargeld. Met beleggen kunt u een hoger rendement behalen, maar loopt u uiteraard wel meer risico. Wat is nu wijsheid? Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening kunt houden.

  • Lange of korte termijn?

Een belangrijke vraag om in uw achterhoofd te houden is: binnen hoeveel tijd wilt u uw wens realiseren? Over het algemeen geldt: hoe langer u heeft, hoe aantrekkelijker het is om te beleggen. Doordat u meer tijd heeft kunt u een eventuele koersval makkelijk goedmaken.

  • Noodzakelijke en onvoorziene uitgaven

Uiteraard heeft u – naast uw wensen en dromen – ook een aantal andere kostbare zaken op uw financiële planning. Kinderen die gaan studeren of het plaatsen van zonnepanelen bijvoorbeeld. En de computer is ooit ook wel weer aan vervanging toe. Breng die zaken in beeld. En houd ook een buffer voor onvoorziene uitgaven.

  • Welk deel van uw geld kunt u echt missen? 

Bedenk of u het geld dat u mogelijk wilt beleggen écht (een tijdje) kunt missen. Geld dat u op korte termijn nodig heeft, kunt u beter op een spaarrekening zetten. Het helpt daarbij als u de noodzakelijke uitgaven in beeld heeft. Deze afweging is ook belangrijk als u overweegt uw geld vast te zetten op een spaardeposito.

  • Hoeveel risico wilt u nemen?

In het verlengde hiervan: overweeg ook hoeveel risico u wilt nemen. Vaak geldt bij beleggen: hoe meer winst u kunt bereiken, hoe meer risico u loopt.

Hoe gaat ú uw doel halen?

Meestal is een goede mix van sparen en beleggen de beste keus. Wilt u weten hoe ú het beste geld opzij kunt zetten om uw doelen te behalen? Roep de hulp in van uw financieel adviseur bij Helder Hypotheek. Wij kunnen samen met u kijken welke manieren van vermogensopbouw het beste bij u passen. Bel 0570-686822 om een vrijblijvende afspraak in te plannen.