Wanneer ouders besluiten uit elkaar te gaan, zet dat voor de betrokken kinderen de wereld op zijn kop. Sterker nog, voor circa 60% van de kinderen heeft dat een dermate grote invloed, dat dit zijn weerslag heeft op hun ontwikkeling.

Onderzoek van prof. Dr. Dronkers wijst uit, dat alleen bij zeer frequente en ernstige ruzie tussen ouders, kinderen beter af zijn na een scheiding. Omgekeerd is dus te concluderen dat kinderen in de meeste gevallen niet beter af zijn bij een scheiding van de ouders.

Wanneer ouders zich bewust zijn van de impact van een scheiding op hun kinderen en het belang van de kinderen tijdens een scheiding voorop zetten, is er een enorme winst te behalen voor de kinderen. Er zijn 5 belangrijke spelregels waar ouders zich aan kunnen houden:
1. Vertel de kinderen samen dat u gaat scheiden en geef niemand de schuld van de scheiding;
2. Beloof alleen dingen die u kunt waarmaken;
3. Betrek de kinderen nooit bij conflicten;
4. Deel uw verdriet en zorgen niet met de kinderen;
5. Besef dat uw kind uw zorg en liefde nodig heeft en niet andersom.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het besef dat u door uw kinderen als ouders levenslang verbonden bent met uw ex-partner. Probeer daarom met elkaar in gesprek te blijven en te komen tot gezamenlijke oplossingen. Dan kunt u allemaal weer goed verder.

De Scheidingsplanner Apeldoorn kan u verder informeren en u begeleiden bij het maken van een goed ouderschapsplan. De adviseurs van Helder Hypotheek.nl helpen u met het financiële gedeelte.

Willie Godschalk

Willie Godschalk, scheidingsplanner.
www.scheidingsplanner.nl

E     willie.godschalk@scheidingsplanner.nl

M    06 2666 8666