In crisistijd is extra geld altijd welkom.

Voor diegene die vóór 15 september 1999 een spaar- of levenhypotheek heeft afgesloten en die binnenkort tot uitkering komt, heb ik goed nieuws! De meeste verzekeringen zijn destijds door de maatschapij automatisch in Box 3 geplaatst. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om de waarde van de verzekering te laten uitkeren op uw rekening. Zonder tegenbericht wordt normaal gesproken de uitkering gebruikt om een gedeelte van de hypotheek af te lossen.

Loskoppelen!

U kunt ook drie maanden vóór de eindatum van de verzekering de bank vragen om uw leven- of spaarverzekering los te koppelen van de hypotheek. De hypotheek kan wellicht omgezet worden naar een aflossingsvrije hypotheek. De rente van deze hypotheek kunt u tot 1 januari 2031 gewoon blijven aftrekken volgens de huidige fiscale regels. Dat is toch geweldig nietwaar! Onderneem dus op tijd actie want als de verzekering eenmaal is afgelost op de hypotheek en u wilt de hypotheek verhogen dan is de rente niet meer fiscaal aftrekbaar. Dat zou eeuwig zonde zijn.

Onderzoek alle mogelijkheden

Ik onderzoek graag de mogelijkheden om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Wij doen zaken met nagenoeg alle geldverstrekkers in Nederland en zoeken de voor beste hypotheek met de laagste rente en beste voorwaarden. Ik zou er op tijd mee beginnen. Dan voorkomt u dat u voor blok wordt gezet bij uw huidige geldverstrekker met een hoog rentepercentage. Hebt u vragen? Mail naar robschouten@rodenburg.nl of bel 0570-686868.