Besparing mogelijk

Nederlandse huizenbezitters betalen in hun lopende rentevastperiode, zonder dat ze het weten, ruim 340 miljoen euro teveel. Dit blijkt uit een recentelijk onderzoek onder ruim 125.000 hypotheekbezitters. De zogenaamde “snurkers” kunnen gemiddeld € 516,- per jaar besparen als zij hun hypotheekvoorwaarden en de waardestijging van hun woning beter in de gaten houden. Wij willen transparantie bieden om hypotheekbezitters te behoeden voor onnodig hoge maandlasten.

Tophypotheek

Ruim 40% van de hypotheekbezitters in Nederland heeft een tophypotheek. Dit betekent dat de hypotheek bij aanvang hoger was dan de executiewaarde van het huis. Een tophypotheek heeft een hogere rente (ook wel topopslag genoemd). Bijna de helft van de banken staat toe dat als de woningwaarde stijgt men in aanmerking komt voor een lagere rente en dus voor lagere maandlasten. Wij kunnen dit tegen een vergoeding van € 125,- inzichtelijk maken en hiermee de consument helpen te besparen op de hypotheeklast. Wij streven naar volledige transparantie in de hypotheekmarkt.

“Snurkers” 

Teveel betalende hypotheekbezitters worden onder banken liefkozend ‘snurkers’ genoemd. Uit het onderzoek blijkt dat de hypotheeklast van deze snurkers gemiddeld € 516,- per jaar lager kunnen uitvallen. Het mooie is dat je het vaak snel kan regelen. Je behoudt je huidige hypotheek en de rentevastperiode maar je gaat alleen per direct minder betalen.

Ook geïnteresseerd naar een mogelijke besparing? Bel 0570-686868 of mail robschouten@rodenburg.nl