Besparen op je hypotheek door de hypotheekrente te middelen.

De hypotheekrente heeft in jaren niet zo laag gestaan. Zeg maar gerust, een historisch dieptepunt. Wij adviseren onze klanten die een hoge hypotheekrente hebben, steeds vaker om de hypotheekrente opnieuw vast te zetten. Of beter gezegd, de rente te middelen met de nieuwe lage rente voor bijvoorbeeld 10 of 15 jaar.

Het kan zelfs verstandig zijn om de hypotheek opnieuw vast te zetten voor het einde van je rentevaste periode. Maar de boete kan daarbij flink oplopen. Het middelen van de rente is mogelijk een goed alternatief en bespaart in veel gevallen veel geld.

Wat is ‘rente middelen’ eigenlijk?

De geldverstrekker vergelijkt de vaste hypotheekrente die nu in rekening wordt gebracht met hun actuele hypotheekrente. Als de actuele rente lager is dan de eigen hypotheekrente, is het mogelijk om het renteverschil te middelen. In plaats van een boete is er dan een nieuwe rentevaste periode met een rente die iets hoger is dan de actuele hypotheekrente van vandaag.

Helaas biedt niet iedere geldverstrekker de mogelijkheid om de rente te middelen. Wij zijn goed op de hoogte van de diverse mogelijkheden en vragen dagelijks voor veel klanten zo’n middeling aan. Wij vragen voor deze dienstverlening € 75,-. Daarnaast betaal je aan de geldverstrekker een bedrag van ca. € 225,-.