Rentemiddeling zorgt direct voor lagere maandlasten

Bij een beperkt aantal banken waaronder ING, ABP Hypotheken (Obvion), Westland Utrecht en Woonfonds Hypotheken, is het mogelijk om de rente tussentijds te verlagen door de rente te middelen met de nieuwe rente.  Hier profiteren veel mensen van in deze tijd waarin de hypotheekrente historisch laag is.

Bij alle banken heeft u de mogelijkheid om tegen betaling van een boeterente tussentijds de rente opnieuw vast te zetten. Maar bij bovengenoemde banken is het ook mogelijk om de rente te middelen. In dat geval wordt de boete (middelingopslag) in de nieuwe rente verrekend.

De administratiekosten voor deze rentemiddeling bedragen bij de bank gemiddeld  € 225,- en bij Helder Hypotheek ook € 225,-. Deze kosten zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar in box 1.

Bij de meeste banken is een rentemiddeling dus helaas niet mogelijk. De consumentenbond maakt zich sterk om dit mogelijk te maken voor klanten van andere banken.

Veel klanten hebben in hun offerte een korting gekregen op hun rente  omdat zij een boete bij verkoop hebben geaccepteerd. Als de rente wordt gemiddeld dan vervalt deze boete bij verkoop die soms tot zelfs 3% van het hypotheekbedrag bedraagt.

Voor de meeste van onze klanten komt een rentemiddeling erop neer dat ze gelijk een stuk minder in de maand gaan betalen en dat de kosten om het te regelen snel zijn terugverdiend.

Indien u geïnteresseerd bent in een vrijblijvende berekening van de middelrente in uw situatie dan vragen wij u contact met ons op te nemen, telefoonnummer 0570-686822 of via email info@helderhypotheek.nl