Het valt ons op dat veel adviseurs de ingangsdatum van de overlijdensrisicoverzekering uitstellen tot de passeerdatum. Dat betekent dat klanten in de periode tussen acceptatie- en ingangsdatum een hoger risico lopen dan nodig is. In die periode geldt namelijk een beperkte dekking. Plotseling overlijden door bijvoorbeeld hartfalen of hersenbloeding is dan niet verzekerd.

Nauwelijks duurder
De polis eerder in laten gaan is over de hele looptijd nauwelijks duurder. We rekenen het voor: Een 34-jarige man kiest voor een dekking van € 100.000 met looptijd van 20 jaar. Als hij zijn dekking 3 maanden eerder laat ingaan en dezelfde einddatum houdt, dan betaalt hij € 5,95 in plaats van € 6,- per maand. Over de hele looptijd betaalt hij voor 3 maanden extra dekking maar € 5,85 meer. Dat is € 1,95 per maand.

De leeftijd op de ingangsdatum wordt vastgesteld in maanden. De klant betaalt 3 maanden meer premie, maar de maandpremie is over de hele looptijd lager.

Wij laten onze klanten kiezen
Het risico voor onze klanten begint al na afloop van de 3 dagen bedenktijd. Het is maar de vraag of er daarna succesvol beroep kan worden gedaan op een ontbindende voorwaarde. Wij vragen onze klanten of zij het prettig vinden dat zij volledig verzekerd zijn in de periode tussen acceptatie- en ingangsdatum. Zo ja, dan laten wij de polis eerder ingaan. Voor de kosten hoeven onze klanten het niet te laten.