Social media zijn razend populair en maken de laatste jaren een enorme groei door. MSN, Hyves, Facebook en Twitter hebben hun populariteit te danken aan een grote groep particuliere gebruikers. Zij gebruiken dit medium om de banden met familie, vrienden en kennissen  te verstevigen. Voor zakelijke doeleinden is Linkedin voor mij hét social medium bij uitstek. Als eigenaar van Rodenburg Makelaars zijn er tal van mogelijkheden om me te profileren. Op Linkedin gebeurt dit in  praktijk nog te weinig. De meeste gebruikers hebben zo rond de 125 contacten toegevoegd en doen verder niets met Linkedin. Sommigen gebruiken het alleen als adressenboek. En juist op LinkedIn liggen de kansen voor het grijpen. Dat komt voort uit onwetendheid en omdat men het nut en de kracht van dit netwerk er niet van inziet. Al te vaak wordt een nieuw contactverzoek zondermeer geaccepteerd en wordt er verder geen actie ondernomen. Het is echter hét moment om diegene eens uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. Zo leert men de ander en zijn bedrijf kennen en biedt het een unieke kans om je eigen business te presenteren. Mijn ervaring is dat de meesten positief reageren op mijn uitnodiging. Ik sta open voor allerlei tips van lezers van dit artikel.

Blog

Mijn blog (afkomstig van het woord weblog) is mijn online medium waarmee ik artikelen publiceer over interessante ontwikkelingen, actualiteiten en bedrijfsaangelegenheden. Ik ben met mijn blog (www.dynamisrodenburg.nl/weblog/) gestart met de bedoeling om zo een online conversatie op te starten over allerlei onderwerpen op financieel gebied. Hiermee vormt mijn blog een brug tussen mijn internetsite, die alleen informatie verschaft, en een internetforum, waarin meer interactie tussen de deelnemers mogelijk is. Op de homepagina van Linkedin heb ik WordPress toegevoegd waarin al mijn artikelen worden gepubliceerd. Het is verrassend te zien hoeveel reacties ik hierop krijg. Ik ben erg geïnteresseerd naar onderwerpen die bij mijn lezers spelen. Geef ze als reactie aan mij door.

Groups

In het echte leven ben ik lid van diverse netwerkclubs. Wat velen niet weten, is dat diezelfde netwerkclub ook vaak in de virtuele wereld is terug te vinden. Door je aan te melden bij zo’n Linkedin groep kun je, buiten de vele bijeenkomsten, in contact komen en blijven met iedereen die zich bij deze Linkedin-groep heeft aangemeld.

Netwerken is net werken aangezien het veel tijd en energie vergt om met social media het netwerk te onderhouden en uit te bouwen.