Nieuw samenwerkingsverband met Mr.Mediators

Wij brengen vaak advies uit in verband met de (her)financiering van een woning als gevolg van echtscheiding of relatiebreuk. De mogelijkheden van (her)financiering hangen samen met eventuele partneralimentatieverplichtingen, terwijl de nieuwe woonlast in geval een onderwaarde moet worden geherfinancierd, van invloed kan zijn op de hoogte van kinderalimentatie. Gelet bovendien op alle overige juridische aspecten die verband houden met de gezamenlijke woning, is het van belang dat u zich ook in juridisch opzicht goed laat voorlichten.

Om onze dienstverlening verder te optimaliseren, werkt Helder Hypotheek met ingang van september 2017 nauw samen met familierechtadvocaat mr. B.P.G. (Barthold) Dijkers, mede-eigenaar van een gespecialiseerd familierecht kantoor. Barthold is daarnaast ook een ervaren scheidingsmediator.

Voor klanten die bij Mr.Mediators in Twello een scheidingstraject willen starten, bieden zij het volgende pakket aan:

  • Intake gesprek
  • 3 mediationgesprekken van maximaal 1,5 uur
  • 3 gespreksverslagen
  • ouderschapsplan inclusief een berekening van de kinderalimentatie
  • convenant inclusief berekening van de partneralimentatie
  • gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank

Kosten van scheidingsmediation in Twello: 3 mogelijkheden denkbaar:

  1. Kosten: € 3.327,50; elk van partijen is € 1.663,75 verschuldigd. Als er meer gesprekken nodig zijn, dan worden voor die extra gesprekken een uurtarief in rekening gebracht van € 242,-.
  2. Als een van beiden, of beiden, in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand vanuit de overheid, dan geldt uitsluitend een eigen bijdrage (per persoon circa € 53,-).
  3. Als een van beiden via de verzekeraar is verzekerd tegen de kosten van scheidingsmediation (vaak is vereist dat men zich tot een vfas advocaat-mediator wendt, dan vindt betaling via de verkeraar plaats.

Voor meer informatie bel Rob Schouten van Helder Hypotheek 0570-686822 of Barthold Dijkers van Mr.Mediators 0625120838.