Hoewel het geloof in ‘moderne’ technologie duidelijk toeneemt, vertrouwen Nederlanders nog hoofdzakelijk op hun buren om een oogje in het zeil te houden op de woning tijdens de vakantie. Dit blijkt uit onderzoek  tijdens de afgelopen vakantieperiode door Motivaction. Welke maatregelen ook worden getroffen, 20% van de vakantiegangers gaf aan zich toch bezorgd te maken over een inbraak.

Een op de vijf Nederlanders is tijdens de vakantie ongerust over thuis. Dat komt met name door het gebrek aan controle en de onwetendheid over wat er gebeurt in huis (60%). Berichten in de media (26%) en een inbraakgolf in de buurt (22%) zijn andere belangrijke redenen. Vooral mensen tussen de 25 en 35 jaar zijn ongerust tijdens de vakantie.

11% gebruikte alarminstallatie

Bijna een derde van de Nederlanders voelt zich geruster tijdens de vakantie door thuis een oogje in het zeil te houden met een camera. Ondanks het stijgende vertrouwen in moderne beveiliging, schakelt twee derde van de Nederlanders nog steeds de buren in. Hoewel slechts 11% van Nederland afgelopen zomer een alarminstallatie gebruikte, geven de deelnemers aan veel vertrouwen in moderne beveiligingsmaatregelen te hebben.

Social media stilte

Zo heeft 45% vertrouwen in moderne technologieën en denkt 31% geruster op vakantie te kunnen gaan door op afstand via cameratechnologie het huis te kunnen zien. Andere veelgebruikte maatregelen zijn stilte op social media tijdens de vakantie en het gebruik van tijdklokken om de lampen te regelen.