Op 1 juli heeft de jaarlijkse huurverhoging plaatsgevonden. Voor dit jaar heeft de overheid de maximale verhoging vastgesteld op 2,3%. Hierdoor is de huur voor veel huurders gestegen naar een flinke kostenpost per maand. En dat terwijl de woonlasten van huurders in Nederland nu al de hoogste zijn van Europa? Kunnen huurders dit bedrag nog wel betalen en in hetzelfde huis blijven wonen als de partner onverhoopt wegvalt? Huurders zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen van overlijden van de kostwinner. Daar waar bij een koopwoning dit risico altijd wordt afgedekt, blijkt dit bij een huurwoning heel slecht geregeld.

Veiligheid en bescherming
Een overlijdensrisicoverzekering geeft de huurder die veiligheid en bescherming. Voor een relatief laag maandbedrag zijn huurders beschermd tegen de financiële gevolgen van overlijden van de partner. Met het bedrag dat na overlijden wordt uitgekeerd, kan de achterblijvende partner de huurlasten blijven betalen.

Handig hulpmiddel
Wij hebben een heel handig financieel software pakket waarmee we voor iedereen een indicatie kunnen geven voor welk bedrag zo’n overlijdensrisicoverzekering nodig is om tijdelijk of levenslang een periodieke uitkering te kunnen aankopen na overlijden van de kostwinner. Wij gaan graag voor u aan de slag. In een gratis adviesgesprek vertellen wij u hier graag meer over.