Pensioeninzicht!

De kranten staan er vol van. Kijk eens naar jouw inkomen als je met pensioen gaat. Het Nibud geeft aan dat de meeste Nederlanders zichzelf verantwoordelijk voelen voor hun financiële situatie na pensionering. Maar het Nibud ziet ook in het onderzoek dat weinig Nederlanders het pensioen helemaal zelf willen regelen. Veel huishoudens zijn bang dat ze dan helemaal niets zouden doen of de verkeerde keuze zouden maken. Kortom: tijd om eens met een adviseur van ons een afspraak te maken. U krijgt dan een betaalbaar persoonlijk pensioenplan dat ook nog eens goed leesbaar is. We zien dat klanten financiële producten steeds vaker via internet afnemen. De verwachting is dat het online afsluiten van financiële producten zal blijven groeien. Maar voor ze dat doen maken ze eerst eerst een afspraak met een adviseur. Het gemak van één financieel aanspreekpunt spreekt veel klanten aan. Iemand die ze kan helpen bij vragen over pensioen, hypotheek, inkomen, schade en risico’s.

Ondanks alle reclames en tools van pensioenfondsen, verzekeraars en banken heeft nog steeds maar een heel klein deel van de Nederlanders pensioeninzicht. Dat komt omdat de meeste mensen niet de juiste gegevens kan verzamelen, de tools op internet zijn moeilijk te begrijpen en onoverzichtelijk en bieden geen totaal inzicht. Hierdoor kan er geen goede keuze gemaakt worden en haakt men af. Onze adviseur kan wel de juiste gegevens verzamelen, het inzichtelijk voor u maken en helpen bij keuzes.

Een gesprek duurt vanaf een half uur tot maximaal twee uur.

Een overzicht van de klanten die een gesprek bij ons hebben over hun pensioen:

  • 55+’ers. Zij vragen zich met name af of ze eerder kunnen stoppen en later hun (extra) zorgkosten kunnen betalen.
  • Huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek. We hebben het dan samen over de betaalbaarheid van de aflossingsvrije hypotheek tijdens het pensioen.
  • ZZP’ers. Maar liefst 43% van de Zzp’ers heeft een ontoereikend pensioen. Bij de groep Zzp’ers rekenen we ook de DGA die zichzelf loon uitkeert maar geen personeel in dienst heeft. Hier is het percentage inclusief alle vormen van vermogensopbouw en de lagere kosten van een hypotheekvrij huis. Zzp’ers hebben vrijwel altijd een klein pensioentje van de vorige werkgever. We zien vaak dat, op het moment dat ze Zzp’er worden, ze geen pensioen meer op bouwen. Deze groep loopt dus risico op een zeer karig pensioen. Gedeeltelijk compenseert de Zzp‘er zijn lagere pensioen door zelf te sparen. Via bijvoorbeeld beleggings- en pensioenproducten. Verder hebben Zzp’ers meer vermogen opgebouwd in de eigen woning.  De meeste ZZP’ers weten dat ze wat aan het pensioen moeten doen, en gaan daar aan werken na een gesprek met ons.
  • 31% van de werknemers heeft een ontoereikend pensioen. Dit is inclusief alle vormen van vermogensopbouw en de lagere kosten van een hypotheekvrij huis.
  • Hoger opgeleiden. We merken dat zij zich erg verantwoordelijk voelen voor de situatie tijdens het pensioen.
  • Klanten waaraan we al eerder pensioeninzicht hebben gegeven. Vaak is de situatie van deze klanten in de loop van de tijd zo veranderd dat een nieuw plan geen overbodige luxe is.

Wat kost zo’n gesprek?

Een gesprek kost onafhankelijk van de situatie € 375,-. Kom langs en binnen een uur maken we een eerste inventarisatie van jouw situatie. Hierin maken we je situatie inzichtelijk en bekijken we wat je opties zijn en welke vervolgstappen eventueel nodig zijn. Wij adviseren om minimaal iedere drie jaar  terug te komen. In die tijd is er meestal zoveel veranderd dat een nieuw pensioenplan geen overbodige luxe is. Hier hebben we een speciaal serviceabonnement voor ontwikkeld.

‘Weet u wat het netto inkomen is vanaf uw pensioen?’ of ‘Hoeveel inkomen heeft u nodig tijdens het pensioen?’ en ‘Op welke leeftijd wilt u stoppen met werken?’ Allemaal vragen die in dit gesprek ter sprake komen.

CONCLUSIE: Het is tijd om in actie te komen!

Het is voor iedereen interessant om eens te komen praten over het pensioen. Mocht je interesse hebben hoe wij je inzicht en pensioenrust kunnen geven stuur dan een email naar info@helder-hypotheek of bel 0570-686822 om een afspraak te maken.