Willie Godschalk

Wanneer mensen gaan scheiden, zie je nogal eens dat het scheidingstraject volledig escaleert.

En veelal wordt die escalatie veroorzaakt door een kleinigheid. Zo ook bij Hans de Goede en Eveline Brinkers. Het werd een heel duur wijnrek…

Hans en Eveline zijn in hun huwelijk van ruim 19 jaar uit elkaar gegroeid. Vanaf het moment dat hun kinderen werden geboren kwam de sleur erin. Korte nachten, de zorg voor de kinderen, niet meer samen uitgaan, hard werken enzovoort. Allemaal elementen die ertoe hebben bijgedragen dat het gevoel van “samen” afnam. Uiteindelijk leidde dat tot een niet meer te lijmen breuk. Ondanks de teleurstelling en het verdriet, maar juist in het belang van de kinderen en om geld te besparen, wilden Hans en Eveline samen de scheiding gaan regelen. Gelukkig hadden ze samen heel wat opgebouwd. Een mooi huis met een flinke overwaarde, een fikse spaarrekening en een luxe auto. De verdeling van dit aanzienlijke vermogen ging gemakkelijk. Volgens de bank kon Eveline in de woning blijven wonen en kon zij Hans uitkopen. Kortom, er leek geen vuiltje aan de lucht. Toen zij samen de verdeling van de inboedel bespraken werd de stemming grimmiger. Hans vond dat hij al heel wat had toegegeven en wilde al het gereedschap uit de garage. Eveline vond dat goed, maar dan wilde zij het wijnrek. Dat wijnrek hadden ze samen gekocht en Eveline wilde het in de gang laten staan. Hans werd woest: “Wil je me nu helemaal uitkleden!” De verwijten vlogen over en weer. Tot het moment dat Hans riep: “Als je zo doorgaat, dan schakel ik een advocaat in en krijg je helemaal niets meer!”

Eveline bedacht zich geen moment en maakte de volgende dag direct een afspraak met een eigen advocaat. Hans en Eveline zijn nu, na ruim 2 jaar (!), uitgeprocedeerd. Ze hebben gevochten als leeuwen. De advocaatkosten zijn daarbij opgelopen tot meer dan € 45.000.

Hun relatie met elkaar is onherstelbaar verwoest. Als ouders hebben ze “samen” hun kinderen niets meer te bieden. Met als resultaat dat het huis is verkocht en dat de spaarrekening leeg is. En als je je dan bedenkt dat het wijnrek van ƒ 65,- de aanleiding was… Kortom: laat je scheiding niet escaleren. Het brengt niets goeds. Ook als je samen niet kunt praten, kun je met de juiste hulp en begeleiding in overleg scheiden.

Helder Hypotheek.nl werkt in dit kader samen met scheidingsplanner Willie Godschalk. Hij geeft onze klanten een deskundig advies over de financiële gevolgen van een scheiding. U kunt een afspraak met hem maken voor een kennismakingsgesprek, willie.godschalk@scheidingsplanner.nl, telefoonnummer 06 26 66 86 66. Dan kunt u eerst kijken of het klikt en of u elkaar begrijpt. U bent van harte welkom. Ook als u samen niet kunt praten, kunt u met zijn vakkundige hulp en begeleiding in overleg scheiden. Voor alle zaken met betrekking tot de hypotheek en uw huis zal hij u weer doorverwijzen naar Helder Hypotheek.nl, 0570 – 68 68 68

Gratis boekje

Voor meer informatie en het gratis boekje ‘Help, ik ga scheiden!’ kunt u terecht op www.scheidingsplanner.nl