Te dure overlijdensrisicoverzekering!

De laatste jaren is er een ongelofelijke concurrentiestrijd tussen verzekeraars losgebarsten op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen, al dan niet gekoppeld aan een hypotheek.  Nieuwkomers op de markt zoals TAF en Cardiff hebben in korte tijd een zeer groot marktaandeel veroverd. Dit heeft geleid tot een zeer forse verlaging van premies. Vanuit mijn dagelijkse praktijk ervaar ik dat 90% van mijn nieuwe klanten een véél te dure overlijdensverzekering heeft.

Onderzoek

De Telegraaf en andere media vermelden de conclusies van een onderzoek van Independer dat consumenten te veel betalen voor hun aan een hypotheek gekoppelde overlijdensrisicoverzekering.

Uit dit onderzoek blijkt dat:
• 80% van de respondenten die een Overlijdensrisicoverzekering afsloot, deze verzekering direct heeft afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden;
• 55% niet wist dat zij de ORV ook bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten;
• 40% na het afsluiten van deze verzekering nooit meer heeft gekeken of deze ook anders of goedkoper kon.
(bron: De Telegraaf, 25-05-2010)

Tijd dus om uw overlijdensverzekering grondig te laten onderzoeken of deze tegen een lagere premie bij een andere maatschappij kan worden afgesloten. Uiteraard kan een gewijzigde gezondheid een rol spelen bij de beslissing om over te stappen. Ook zijn de keuringsgrenzen de laatste jaren enorm verruimd. Zo zijn er maatschappijen waar er tot € 500.000,- geen keuring hoeft plaats te vinden en alleen volstaan kan worden met een door de verzekerde ingevulde gezondheidsverklaring!

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar uw eigen situatie? Ons kantoor geeft u snel duidelijkheid. Bel 0570-686868 of mail robschouten@rodenburg.nl.