Samenwerking Helder Hypotheek.nl en de Scheidingsplanner

Rob Schouten, directeur van Helder Hypotheek.nl, over de samenwerking:

Wij komen in de praktijk regelmatig klanten tegen die gaan scheiden. Vaak wil een van de partijen dan in de woning blijven wonen. De wens is er, maar wij kunnen op dat moment nog geen advies uitbrengen, omdat niet helder is of de klant de hypotheek kan betalen of dat de bank meewerkt aan een oplossing. Ook fiscaal is dan vaak niet duidelijk wat de positie van de klant wordt.

Als er een oplossing wordt bedacht, dan kunnen wij daar vaak invulling aan geven, omdat wij uitstekende contacten met de geldverstrekkers hebben. Maar helaas worden wij vaak geconfronteerd met een getekend convenant en kunnen wij geen oplossing bieden. Doodzonde, want zo blijven er veel oplossingen onbenut.

Met de scheidingsplanner is dat overleg er wel en komen wij vaak tot creatieve oplossingen voor de mensen. De klant blij en wij ook.

Willie Godschalk, directeur van de Scheidingsplanner Apeldoorn en Nijmegen, over de samenwerking:

Willie Godschalk

Mensen die gaan scheiden komen meestal bij mij, omdat ze op financieel, fiscaal en juridisch terrein begeleid willen worden. Zoals Rob al aangeeft wil vaak een van de partners in de eigen woning blijven wonen. De woning is meestal gekocht op basis van 2 salarissen en moeten dan financieren op 1 salaris. Dat levert geregeld een probleem op dat opgelost moet worden. Door vroegtijdig met de hypotheekadviseur of financieel adviseur te overleggen, kom je vaak tot prima oplossingen voor de client. In zo’n voortraject kun je meestal nog bijsturen en wordt een financiering een stuk eenvoudiger af te spreken met de geldverstrekker. Zonder deze samenwerking zou dat onmogelijk zijn geweest. Ik kan allerlei slimme oplossingen bedenken, maar zonder gedegen uitvoering door de hypotheekadviseur lukt dat niet.

Gelukkig zitten bij Helder Hypotheek.nl uitstekende mensen, die begrijpen dat je door samenwerking tot het beste resultaat voor de client komt.