Unieke mogelijkheid voor starters met borgstelling ouders.

Het valt niet mee om een hypotheek af te sluiten als je een starter op de woningmarkt bent. Ook niet-starters met een laag inkomen ondervinden last van de verzwaarde normen. Per 1 januari heeft het NIBUD in al haar wijsheid besloten dat de maximale financierings- percentages omlaag moeten. Dit komt onder meer door de gestegen kosten van de zorgverzekering.

Rentestijging

De haalbaarheid wordt verder nog bemoeilijkt door een forse stijging van de rente. Was de rente in november 2010 nog 4,2 % voor 10 jaar vast met Nationale Hypotheekgarantie, nu is diezelfde rente 5,4 %. Een stijging van bijna 30%! Bovendien wordt de toetsrente per 1 april verhoogd ban 5,2% naar 5,8%!

Borgstelling ouders

Banken zijn niet meer bereid om met een borgstelling van ouders te werken. Alle speciaal hiervoor ingerichte financiële producten zijn uit het assortiment gehaald, op één na. Bij deze Nederlandse bank kan zondermeer een hypotheek worden afgesloten met een borgstelling van ouders. Een borgstelling geldt voor de hele hypotheek. Er kan bijvoorbeeld niet alleen voor het tekort dat geleend wordt, een borgstelling worden afgegeven.

Voorbeeld:

–         Bruto jaarinkomen: € 25.920,- (€ 2.000,- euro bruto per maand + 8% vakantiegeld)
–         Maximale hypotheek: € 119.189,-
–         Koopsom plus kosten koper en financieringskosten € 165.000,-
–         Borgstelling ouders
–         Hypotheek € 165.000,- geen probleem!
–         Netto maandlasten ca. € 450,- bij een rente van 5 jaar vast

Zodra het inkomen van de aanvrager(s) voldoende is kunnen de ouder(s) worden ontslagen uit hun hoofdelijke aansprakelijkheid. Ouders kunnen borg staan voor hun kinderen als zij over voldoende inkomen beschikken, overwaarde is op hun eigen woning en/of over voldoende vermogen beschikken.

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden en welke bank deze fantastische mogelijkheid als enige in Nederland biedt, neem dan contact met ons op, 0570-686868.

Helder Hypotheek.nl

Helder advies dat geld oplevert